You have 0 item in your cart

U hebt niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00
ASG RICHTKIJKERS
KIJK SNEL
Webley & Scott
Luchtbuksen
BESTEL ZE HIER
NIELSEN SLUGS
KIJK HIER
RIDGELINE
OUTDOOR KLEDING
KIJK NU
LUCHTDRUK
ACCESSOIRES
BEKIJK HET AANBOD
ONDERHOUD
KIJK HIER
Mtech
Messen
BEKIJK ZE HIER
ram
pellets
Bestel ze hier
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Glas Etched Kruis of Dradenkruis

dinsdag 3 november 2020 16:40:57 Europe/Amsterdam

Dradenkruis vs Glas Etched kruis

Wat is het verschil tussen Glas Etched Kruis en Dradenkruis bij Richtkijkers

Het is een feit dat de eerste dradenkruizen van richtkijkers waren gemaakt van haren in plaats van de nu gebruikte kunstof draden.
Crosshairs werden ooit ook gemaakt van spinnenzijde. Het was toen perfect voor gebruik. Het was dun en sterk, en het belemmerde het licht dat door de telescoop viel niet. Zelfs de zeer lichte zilverachtige kleuren stonden praktisch gebruik niet in de weg, omdat het als zwart zou lijken wanneer het natuurlijke licht het dradenkruis zou verlichten. Toen kwam het gebruik van draad. 

Het is eenvoudig genoeg om te gebruiken omdat het sterk en duurzaam is, kan worden gemanipuleerd om verschillende diktes te vormen en ze de binnenkomende doorlaatbaarheid van licht niet belemmeren. Tegenwoordig worden draadkruisdraden meestal gemaakt van een zeer fijne platina- of wolfraamdraad. Het draadkruis ondersteunt zichzelf echter en is vatbaar voor schade door talloze manieren, zoals druk en kracht door vallen, herhaaldelijk terugslaan, onjuiste montage en meer. Hoewel ze sterk kunnen zijn, zijn er schutters die anders kunnen getuigen. Ze hebben meer dan een behoorlijk deel van de dradenkruizen voor hun eigen ogen zien breken. Nu zeggen wij hier niet dat dradenkruizen slecht zijn, integendeel, ze dienen uitstekend voor hun doel. Maar draadkruizen kunnen breken, vallen niet op hun plaats en ze zijn beperkt qua ontwerp omdat draad slechts op een beperkt aantal manieren kan worden verdund en platgedrukt. De oplossing voor deze mogelijke nadelen? Glas geëtste dradenkruizen.

Glas etched kruizen

Hoewel er verschillende methoden zijn om een ​​glas geëtst dradenkruis te maken, is een van de populaire manieren om het met een laser in het glas te branden. Dit is een premiumfunctie die meestal alleen te zien is op zeer hoogwaardige richtkijkers van merken als Hawke, Swarovski, Zeiss, RAM-Optics en anderen. 

Dit brengt ons bij een hardnekkige fabel: met glas geëtste dradenkruizen zijn zwak. Als merken van wereldklasse glas-geëtste dradenkruizen produceren, hoe kunnen ze dan de reputatie hebben zwak te zijn?  Er is een misverstand dat met glas geëtste dradenkruizen zwak en onbetrouwbaar zijn en dat je voor nauwkeurigheid niet op glas kunt vertrouwen. Als dat je manier van denken is, kun je net zo goed dradenkruizen allemaal tegelijk weggooien en teruggaan naar ijzeren vizieren.

In plaats daarvan zijn geëtste dradenkruizen extreem duurzaam, omdat je het dradenkruis niet kunt beschadigen tenzij je het glas zelf vernietigt. Een ander heel dun stuk glas ligt ook bovenop het geëtste glas om het geëtste dradenkruis te klemmen. Je kunt geen zwak, met glas geëtst dradenkruis hebben, tenzij je letterlijk het glas zelf uit elkaar haalt.

De mythe zou echter kunnen liggen in de moeite die het kost om een ​​met glas geëtst dradenkruis te maken en het aanvullende anodisatieproces dat plaatsvindt tijdens de productie. Geëtste dradenkruizen kosten meer omdat ingenieurs veel precieze details moeten verwerken aan de richtkijker aan het reinigen, interne smering en de kwaliteit van de zwarte anodiek die wordt gebruikt om de interne structuur van de scope te coaten. 
Als er tijdens de montage een stukje schemering of anodische vlek vrijkomt of vast komt te zitten aan het lasergegraveerde glas, gaat het de hele kijk- en glaservaring verpesten. Er komt dus veel kijken bij het maken van een met glas geëtst dradenkruis, maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen de inspanningen.

Voordelen van glasgeëtst richtkruis;

 • Vrijwel onverwoestbaar
 • Laser geëtst Vereist geen draadcomponenten
 • Vereist meer engineering en precisie voor detail
 • Kan nauwkeuriger zijn dan draadkruizen
 • Maakt meerdere variaties van dradenkruis mogelijk
 • Maakt complexe ballistische dradenkruizen mogelijk
 • Maakt drijvende onderdelen van een dradenkruis mogelijk
 • Wordt vaak geleverd met de beste glascoatings

Labels:

0 Reacties | Geplaatst door Edwin

Assassins Creed

zondag 21 augustus 2016 09:45:53 Europe/Amsterdam

Wij zijn blij te kunnen aankondigen dat onze Amerikaanse partner de licensie heeft gekregen voor het uitbrengen van de wapens uit

Assassins Creed

In samenwerking met Ubisoft zullen de wapens uit deze game worden gemaakt. Deze wapens zullen ook worden gebruikt in de lang verwachte Assassins Creed film, uitgebracht door 20th Century Fox, die naar verwachting in december van dit jaar in premiere zal gaan.

Bij het in premiere gaan van de film in Amerika zullen wij de eerste modellen in Nederland en Belgie gaan leveren. Hou het nieuws rondom de fantastische replica's van Assassins Creed in de gaten en reserveer op tijd!!

 

3 Reacties | Geplaatst door Eddie

Nieuwe KWA Side Arms

maandag 8 augustus 2016 15:39:36 Europe/Amsterdam

Labels:

0 Reacties | Geplaatst door Edwin Ringeling

AGS Richtkijkers

donderdag 4 augustus 2016 10:19:57 Europe/Amsterdam

AGS Richtkijkers De AGS richtkijkers zijn ontworpen en worden gemaakt door Webley. De kijkers zijn van hoge kwaliteit en speciaal gemaakt voor krachtige veer en gasveer luchtbuksen. De meeste richtkijkers zijn niet bestand tegen de schokken van de moderne krachtige luchtbuksen. Wilde je al een kijker bestand voor je luchtbuks dan viel je gelijk in het topsegment. Met de ASG Richtkijkers heeft Webley een geweldige kwalitatieve richtkijker ontworpen voor de luchtbuks schutter. De richtkijkers zijn er in verschillende modellen;

 • 4 x 40
 • 3-9 x 40
 • 3-9 x 50IR Cobalt

De 4 x 40 is het antwoord op de populaire 4 x 32 richtkijkers. Met een iets grotere opening kijkt het even makkelijker. De 3-9 x 40 is een instelbare richtkijker met mil dot en een onverstelbaar helder beeld. De kijkers worden geleverd inclusief mount. 3-9 x 50 is het model met een instelbaar groen en rood verlicht mil dot kruis. De kijker is voorzien beschermkappen die vast op de kijker zitten waardoor je e niet kwijt kan raken. Het glas is cobalt uitgevoerd wat zorgt voor een helderen rustig beeld.

Meer info ? klik HIER

Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten door admin admin

MTech USA messen

donderdag 4 augustus 2016 09:57:46 Europe/Amsterdam

MTech USA messen

MTech is een Amerikaans merk van zakmessen en vaste messen. In Amerika is MTech een populair merk door het breede assortiment en het regelmatig uitbrengen van nieuwe modellen. Kenmerkend voor MTech is het volgen van de laatste trends, op basis van kleuren, toepassingen etc. Zo worden door MTech ook messen uitgebracht die komen uit computer games en films. De kwaliteit van de MTech zakmessen is goed. Het gebruikte staal, 440 is goed te slijpen en van de juiste hardheid. De afwerking is netjes en worden verschillende materialen toegepast. Dit maakt dat je voor een redelijke prijs al over een kwalitatief goed zakmes kan beschikken. Blue Rooster is de Nederlandse importeur van MTech en zal in deze rubriek de laatste informatie en modellen bekend maken.

Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten door admin admin

Kral Puncher PCP Luchtbuks

donderdag 4 augustus 2016 09:57:46 Europe/Amsterdam

Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten door admin admin

Kral Puncher PCP Luchtbuks

donderdag 4 augustus 2016 09:57:46 Europe/Amsterdam

Reacties | Geplaatst in Nieuwe producten door admin admin
Van hoog naar laag sorteren
per pagina